Okumuzun Tarihçesi

ibni Sina İlkokulu 1936 yılında halk tarafından yapılanve eğitim malzemeleri Milli Eğitim Bakanlığ'nca karşlılanarak Bakırköy'ün4. ilkokulu olarakkurulmuştur.

1952 yılında devlet tarafından yeniden yaptırılan okulumuza zamanın İstanbul valisi Prof. Dr. Fahrettin Kerim GÖKAY'ın teklifi ile il encümeni tarafından İBNİ SİNA İLKOKULU  adı verilmiştir.

Sonraki yıllarda çevresindeki öğrenci artışı nedeniyle bir ek bina yaptırılarak eğitim öğretime devam etmiştir. 1982yılında yapılanek bina 17 Ağustos 1997 depreminde ağır hasar görmüştür.

Bu bina yıkılarak yerine İstanbul Valiliği tarafından  5 katlı bina yapılmıştır. Bu Ek BİNA da 2002 yılında hizmete girmiştir. İkinci yeni binamız  2010 yılında şubat ayında hizmete girmiştir.

2013-2014 Eğitim öğretim yılına kadar ilköğretim okulu olarak eğitim yapan okulumuz bu yıldan sonra A blok ortaokul B blok ilkokul olarak iki ayrı eğitim kurumuna dönüşmüştür.